+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Intelligente camera’s betrappen telefonerende automobilisten

Als eerste land in Europa heeft Nederland intelligente camera’s ingezet om automobilisten te controleren. De automobilisten worden gecontroleerd op het telefoongebruik tijdens het autorijden. De intelligente camera’s kunnen vaststellen wanneer de telefoon op de stoel van de automobilist aanwezig is. Naast dat er wordt gecontroleerd of de automobilist zijn of haar telefoon tijdens het rijden vast heeft, wordt er ook gecontroleerd op de positie van de telefoon tijdens de rit. Wanneer er een telefoon op de schoot van de automobilist ligt wordt hier ook een melding van gemaakt.

De camera’s fotograferen de automobilisten in overtreding. Deze gefotografeerde overtredingen worden automatisch doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Vervolgens krijgt de bestuurder een boete van 240 euro op de deurmat. 

Privacy

De intelligente camera’s maken foto’s waarin het gezicht van de automobilist buiten het beeld blijft. Er wordt dus enkel een foto gemaakt van het kentekennummer en de handen van de automobilist. Op de afbeelding is de bestuurder precies te zien, zonder zijn gezicht. Hierdoor is het naast het vasthouden van de telefoon in de hand ook zichtbaar wanneer de telefoon op de schoot van de automobilist zit. De intelligente camera’s kunnen het zien wanneer een telefoon op de schoot ligt. Dit is iets waar agenten zelf niet goed op kunnen controleren. Wanneer agenten naast een auto rijden kunnen zij namelijk niet zo ver kijken, waardoor hier vrijwel nooit boetes voor worden uitgeschreven.

Inzet intelligente camera's

Zichtbaarheid foto’s 

De kwaliteit van de gemaakte foto’s is zo goed dat er een boete kan worden opgelegd. Er kan door de camera’s namelijk een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen een telefoon en andere voorwerpen. Wanneer er een foto is gemaakt wordt het kenteken geregistreerd. Hierna wordt er een boete uitgeschreven aan de desbetreffende automobilist van deze auto. Nadat er een boete op de deurmat verschijnt kan de automobilist eventueel beroep aantekenen.

Kwaliteit camera’s 

De camera’s die worden ingezet tijdens het boeten van deze verkeersovertredingen werken onder verschillende weersomstandigheden. Het beeld van de camera’s verslechterd niet bij slecht weer of tijdens de nacht wanneer het donker is. Hierdoor wordt er dus onder elke omstandigheid een foto van kwaliteit gemaakt.

Wilt u meer weten over intelligente camera’s? U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie en advies. 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info