+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

VEB 4 Kwaliteitsregeling voor camera’s

De VEB, Vereniging Erkende beveiligingsbedrijven, is dé brancheorganisatie voor beveiligingsbedrijven. Er zijn 750 bedrijven aangesloten bij de VEB. Deze organisatie staat klaar als het gaat om informatieverstrekking over bijvoorbeeld bedrijfsvoering, regelgeving of beveiligingsvraagstukken. Naast het beschikbaar stellen als vraagbaak voor haar leden en verzekeraars staat de VEB ook beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke bedrijven en andere geïnteresseerden. De VEB heeft recent bekend gemaakt dat de nieuwe kwaliteitsregeling voor de aanleg en levering van inbraakinstallaties totaal wordt uitgebreid en vernieuwd. Wat er nu wordt toegevoegd is de VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling.

Het gaat volgens de VEB over een kwaliteitsregeling voor het deel dat de Verbeterde Risico Klassen Indeling, VRKI overstijgt. Binnen de VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling wordt dit ‘High end’ genoemd. Een bepaald beveiligingsplan wat binnen dit segment valt moet opgesteld worden door een adviseur die aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen.

Kwaliteitsregeling voor camera's

VEB 4 Kwaliteitsregeling voor camera’s

Er zijn drie verschillende disciplines die de VEB 4 Kwaliteitsregeling gaat omvatten. Naast de al eerder genoemde VEB 4 Inbraak Kwaliteitsregeling en de in april 2021 geïntroduceerde VEB 4 Brand Kwaliteitsregeling, komt de VEB met een derde kwaliteitsregeling. Dit gaat om de VEB 4 Camera Kwaliteitsregeling. Vanuit de VRKI wordt nu al verwacht dat de camera’s in bepaalde situaties in het beveiligingsplan worden geïntegreerd. 

Binnen de VEB 4 Kwaliteitsregeling kan dit straks worden geformaliseerd door ook het niveau van het camerasysteem aan bepaalde kwaliteitseisen te laten voldoen. Er worden hierbij ook eisen gesteld aan het systeem, maar ook aan de specificaties en voorwaarden waar elke camera binnen dat systeem moet voldoen. 

Zoals voorzitter Jan Kuipers van de VEB zegt; ‘Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit voor het einde van 2021 wordt gerealiseerd. Er moet nog heel veel werk verzet worden voordat het zover is. Maar dat deze regeling er op korte termijn komt is zeker en daar zijn we trots op.’ 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het juiste advies en de benodigde informatie over de beveiligingscamera’s welke wij aanbieden.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info