+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl
Dome camera

De dome camera is een van de meest voorkomende type camera’s bij camera beveiliging. Deze camera is gemakkelijk te herkennen aan zijn ronde vorm (dome) en glazen behuizing. Wat zijn de voordelen van deze camera en waar kun je ‘m voor gebruiken? We leggen het graag aan u uit.

Voordelen van een dome camera

Een dome camera is niet zonder reden een van de meest gebruikte beveiligingscamera’s. Er zitten veel voordelen aan dit type, waaronder de lens. Deze is namelijk in verschillende richtingen draaien. Sommige camera’s hebben ook een zoomfunctie of infraroodtechnologie. Een ander pluspunt: dit type camera is vrij klein en valt daardoor niet zo erg op. Ook sluit de camera vaak mooi aan bij het interieur van een bedrijf of woning.  

Daarnaast is een dome camera door de stevige ronde behuizing haast onverwoestbaar. Een interessante eigenschap wanneer je denkt aan bijvoorbeeld vandalisme. Ook is de camera hierdoor ontzettend geschikt voor buitengebruik, omdat deze waterdicht is. De camera is echter ook leverbaar voor binnenshuis. Hier is het kleine formaat eveneens een pluspunt, omdat deze camera minder opvallend is dan bijvoorbeeld een bullet camera.

dome camera

Een dome camera installeren

Waarschijnlijk ziet u regelmatig een dome camera in het straatbeeld. Ze hangen immers overal. Denk aan winkels, bedrijfspanden en openbare ruimten. U zult dan ook gezien hebben dat dit type camera gemakkelijk aan een plafond of een muur gemaakt kan worden.

Doordat de lens in elke richting gedraaid kan worden, kunt u de camera bijna overal ophangen. De lens verschuilt zich onder de glazen behuizing, waardoor het voor personen lastig te zien is waar de camera precies op gericht is.

In principe kunt u met de dome camera dus alle kanten op. Is het voor binnen of buiten? Alles is mogelijk. Wilt u de camera ook in de nacht gebruiken? Kies een model met infraroodtechnologie. Kortom: bedenk waar u de camera voor wilt gebruiken en wij kunnen u adviseren bij het kiezen van de perfecte beveiligingscamera.

Vrijblijvend advies ontvangen?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

T. +31 (0)85 – 760 42 47
M. +31 (0)6 – 525 760 69
E. advies@camerabeveiliging.nl

 

WhatsApp WhatsApp voor meer info