+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging: zomertijd

Aangezien de zomertijd is ingegaan betekent het weer dat het langer licht is omdat er meer zonuren zijn. Tijd voor camerabeveiliging. Dat het langer licht is betekent ook dat mensen langer en vaker op pad gaan. Daar komt ook nog bij dat de coronamaatregelen tot een einde zijn gekomen waardoor iedereen weer vrij zijn of haar ding kan doen. Door het langer en vaker weg zijn van huis is uw huis dus voor een langere periode onbewaakt dan voorheen. Het is dus ontzettend belangrijk om bij beveiliging stil te staan. Dit is het normaal gesproken ook maar richting de zomer toe is dit belangrijker dan ooit. 

camera beveiliging zomertijd

De zomertijd

Vaak wordt er vanuit gegaan dat de winterperiode de meest aantrekkelijke periode is voor criminelen en/of inbrekers om hun slag te slaan. Dit komt omdat het in de winter voor een langere periode per dag donker is. Inbrekers willen uiteraard niet opvallen waardoor ze vaak ’s nachts, in het donker, te werk gaan. Echter is het voor inbrekers natuurlijk ook belangrijk om niet betrapt te worden. Zij zullen ervoor zorgen dat er niemand thuis is op het moment zij hun slag slaan. Dit heeft dan weer te maken met de zomertijd. 

Ondanks dat in de winter het langer en sneller donker is, zullen veel mensen thuis zijn in de avond. Juist omdat het in de zomer langer licht is zullen er nog veel mensen zich buiten het huis bevinden voor een langere periode dan tijdens de wintertijd. Dit komt omdat het nog langer lekker weer is en mensen nog leuke dingen buiten huis gaan doen. Mensen zitten meer en langer in parken, op terrasjes, gaan later uit eten en leuke dingen doen. Dè perfecte periode voor inbrekers om te werk te gaan. Daar komt ook nog de schoolvakantie periode bij waarin er veel mensen voor een langere tijd met vakantie gaan. Ondanks dat het aantal inbraken jaarlijks nog altijd daalt, zijn er nog steeds veel inbrekers actief. 

Waar gaan ze te werk

Uiteraard wordt er op de ene plek meer ingebroken dan op de ander. Zeker ook in Nederland zijn bepaalde plaatsen meer in trek bij de inbrekers. De meeste inbraken vinden plaats in de grote steden. Op de eerste plaats staat de hoofdstad Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. In deze drie grote steden vinden zelfs opgeteld evenveel woninginbraken plaats als in heel Drenthe, Flevoland, Friesland, Overijssel en Groningen samen. 

Daarnaast wordt er veel in de kustplaatsen ingebroken. Dit zal waarschijnlijk komen doordat mensen lekker een dagje richting het strand vertrekken en hun huizen onbeheerd achterlaten. Dit geeft inbrekers de kans hun slag te slaan. 

Coronaversoepelingen

Zoals hierboven besproken zijn er ook geen corona maatregelen meer, wat ervoor zorgt dat mensen weer kunnen doen wat zij willen. Dit zal er dan ook voor zorgen dat mensen vaker eg zijn van huis. Uit de vorige periode met en zonder corona lockdowns werd bekend dat het aantal inbraken schommelde en tijdens de lockdown daalde en als deze werd opgeheven de inbraakcijfers weer stegen. Hoe dan ook is er sinds 2019 een flinke afname van het aantal inbraken te zien, mede door de pandemie uiteraard. Door de opheffing van de corona maatregelen en het mooie weer zal er waarschijnlijk weer een stijging plaatsvinden. 

camera beveiliging zomertijd

Beveiliging zomertijd

Ondanks dat er verwacht wordt dat het aantal inbraken de komende periode weer gaat stijgen, zijn er maatregelen die genomen kunnen worden m.b.t. beveiliging. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat uw woning goed is beschermd. Zo kunt u ervoor kiezen camera beveiliging te installeren in en rondom uw woning. Hierdoor is het mogelijk uw woning ook in de gaten te houden op het moment dat u hier zelf niet aanwezig bent. Zo kunt u instellen dat u een melding krijgt op het moment van beweging.

Dit camerasysteem kan gekoppeld worden aan een woonhuisalarmsysteem. Op deze manier staan de camera’s en het alarmsysteem in verbinding en zal er dan alarm worden geslagen bij een melding via de camera’s. Hierdoor is de kans dat er wordt ingebroken kleiner omdat er direct een alarm af gaat. Om dit nog veiliger te maken kan het gehele camera- en alarmsysteem gekoppeld worden aan de meldkamer. 

Meldkamer

De meldkamer krijgt dan direct zicht in de melding en kan op dat moment met de beelden van de camera beveiliging meekijken. Hierdoor kunnen eventuele valse meldingen direct worden uitgesloten en kan in geval van een juist alarm direct de politie worden gealarmeerd. Doordat de meldkamer in verbinding staat met de camera beelden én met de politie, kunnen signalementen van de daders direct worden doorgegeven. Op deze manier weet de politie direct naar wie ze op zoek moeten en kunnen ze omstanders vragen of ze meer hebben gezien. Door het direct meekijken kunnen daders sneller worden geïdentificeerd. Hierdoor is er dus ook een grotere kans, indien er eigendommen zijn gestolen, dat de daders sneller worden gevonden, en zo uw eigendommen ook gemakkelijker kunnen worden opgespoord.

Wilt u meer weten over camera beveiliging en wat er in uw situatie mogelijk en nodig is, neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website of bel naar +31 (0)85 – 760 4247.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info