+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Camera beveiliging: Waar op letten?

Hoe begin je aan camera beveiliging? Het is belangrijk om het in één keer goed te doen. Daarbij gaat het natuurlijk om de camera’s zelf die uiteindelijk zorgen voor de bewaking. Minstens zo belangrijk is de installatie. Camera’s doen hun werk alleen als ze op de juiste plek hangen. Camera beveiliging; waar op letten legt meer uit over de essentiële aspecten van de aanschaf en de installatie.

Heb je weinig of geen ervaring met camera beveiliging? Dan kan dit best overweldigend zijn. We begrijpen dat je vragen hebt bij wat er allemaal belangrijk is. Daarom delen we een aantal tips over; camera beveiliging waar op letten, zowel bij de aanschaf als de installatie.  

Waarom camerabewaking?

Begin met de vraag waarom je gebruik wilt maken van camerabewaking. Gaat het je om het buiten de deur houden van inbrekers? Wil je bepaalde spullen van waarde bewaken? Het doel geeft richting voor de aanschaf van camera’s en de installatie daarvan.

We installeren camera’s voor zowel winkels als kantoren en particulieren, vaak met verschillende doelen in gedachten. Daar houden we rekening mee. Op die manier stemmen we de totale camera beveiliging volledig op jouw wensen af. 

Tip: heb je al camera beveiliging, maar werkt die niet naar behoren? Met de onderstaande tips leggen we je graag uit waar je op zou moeten letten. Dat geldt voor nieuwe systemen en voor bestaande bewaking. In dat laatste geval komen we graag een keer kijken, om je te adviseren waar het mogelijk beter kan. 

Tips voor camera beveiliging

Een aantal goede tips voor camera beveiliging helpen je op weg. Uiteraard houden we met meer factoren rekening als we de camera’s voor je installeren. Toch biedt het een goede basis op het moment dat je aan de slag wilt met dome camera’s, bullet camera’s en bijvoorbeeld CCTV camera’s:

  1. Voorkom een AVG-boete
  2. Geef hackers geen kans
  3. Kies de juiste beeldkwaliteit

1. Voorkom een AVG-boete

camera beveiliging

Met name winkels en andere bedrijven hebben te maken met strenge AVG-regels. Er geldt ook privacywetgeving voor particulieren, al leidt die in de meeste gevallen niet tot boetes of andere problemen.

Bij bedrijven ligt dat anders. Zou je toevallige passanten of bezoekers vastleggen zonder dat je daarvoor waarschuwt of toestemming voor vraagt? Je maakt inbreuk op privacy, waardoor dit alleen mag als dat echt noodzakelijk is. 

Bovendien stelt de AVG eisen aan de beveiliging en het bewaren van de beelden die de camera’s draaien. Het is belangrijk om strikt aan die voorwaarden te voldoen en dat bovendien aan te kunnen tonen.

Zou de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) komen controleren? Dan is het belangrijk dat je het volgende kunt aantonen:

  • Je hebt geen andere mogelijkheid om inbraak of diefstal tegen te gaan en jezelf of medewerkers te beschermen.
  • De camera beveiliging is onderdeel van een totaalpakket aan maatregelen om de beveiliging te verbeteren. 
  • Je geeft duidelijk aan dat er camera’s hangen, zodat bezoekers en medewerkers daarvan op de hoogte zijn.
  • Je bewaart de beelden maximaal 4 weken lang. Bij incidenten bewaar je de beelden totdat de zaak is afgehandeld. 

2. Geen hackers geen kans

Camera beveiliging verbetert de veiligheid. Tenminste, als je aan de andere kant niet per ongeluk de achterdeur open zet. Met name camerasystemen die zich makkelijk laten hacken zijn kwetsbaar. Er is bijvoorbeeld sprake van een zwak- of niet beveiligde wifi-verbinding. Dat betekent dat hackers toegang kunnen krijgen tot het systeem. Ze kunnen gegevens stelen of bijhouden op welke momenten er mogelijk niemand aanwezig is.

Gebruik een systeem met een veilige verbinding, op basis van encryptie. Daarnaast is het verstandig om sterke wachtwoorden te gebruiken of tweefactor-authenticatie in te schakelen. Wij kennen de camerasystemen die deze mogelijkheden bieden. Daarmee helpen we er graag voor te zorgen dat hackers niet via de achterdeur binnen kunnen komen, terwijl je de situatie aan de voorkant goed beveiligt. 

3. Kies de juiste beeldkwaliteit

Ten slotte is het belangrijk om goed te kijken naar de beeldkwaliteit van de camera beveiliging. Hogere kwaliteit is beter als het gaat om meer detail en de mogelijkheid om goed te bekijken wat er aan de hand is (geweest).

Aan de andere kant vraagt hogere beeldkwaliteit om een meer geavanceerd systeem voor camerabewaking. Houd er rekening mee dat een draadloze verbinding meer bandbreedte nodig heeft. Op een vergelijkbare manier zal je voor meer opslagruimte moeten zorgen om de beelden bijvoorbeeld een paar weken te bewaren.

De ‘juiste’ beeldkwaliteit is wat dat betreft niet zomaar een kwestie van meer resolutie en meer detail. Soms is het beter om een afweging te maken tussen de verschillende voor- en nadelen. Daarover adviseren we graag, bijvoorbeeld op basis van onze ervaringen bij andere winkels, kantoren en andere bedrijven. Ook installeren we regelmatig camera beveiliging bij mensen thuis, dus ook daarover denken we graag met je mee.

Je weet op die manier zeker dat de beeldkwaliteit goed genoeg is om live mee te kijken en te zien wat er aan de hand is. Als je de beelden terugkijkt zit er voldoende detail in om de beelden bijvoorbeeld over te dragen aan de politie. Het voorkomt dat de politie alsnog moet aangeven dat het helaas niet mogelijk is om er gebruik van te maken. 

camera beveiliging

Camera beveiliging: over de aanschaf en installatie

Denk je aan camera beveiliging? Het is verstandig om goed de tijd te nemen voor zowel de aanschaf als de installatie. Wij hebben de ervaring waar veel winkels, kantoren en andere bedrijven naar zoeken. Bovendien werken we voor veel particulieren, waar we ervoor zorgen dat de systemen naar behoren werken.

Dus zoek je een camerasysteem waar je na de installatie geen omkijken meer naar hebt? Wij zorgen ervoor dat het goed werkt, dat je er volledig op kunt vertrouwen en dat de beelden de gewenste informatie opleveren. Dus twijfel je over het huidige systeem? Of heb je nog geen camera beveiliging, maar ben je daar wel naar op zoek? In die gevallen adviseren we je graag, zowel op basis van de bovenstaande tips als de rest van de belangrijke eigenschappen en informatie. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het juiste advies en de benodigde informatie bij het aanschaffen van een camerabewakingssysteem.

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info