+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl

Buitencamera & audio opnemen? Dit zijn de voorwaarden

Hebt u buiten camerabeveiliging waar u ook graag audio wilt toepassen? Buiten audio opnemen is een lastig onderwerp. Niet alleen zijn er veel privacy regels, die bijna altijd verbroken worden, maar daarnaast is er ook nog een grote technische uitdaging. Dit zorgt ervoor dat de klant zelden het resultaat ontvangt wat hij beoogt. Hieronder leest u alle ins en outs over audio bij buitencamera’s en aan welke voorwaarden dit moet voldoen.

Technische uitdagingen

Er komen een aantal technische uitdagingen kijken bij het opnemen van audio bij een buitencamera.

1. Omgevingsgeluiden

Er zijn buiten ten eerste een aantal omgevingsfactoren waar geen invloed op uit te oefenen valt. Denk aan wind en regen. Om een geluid (zoals een gesprek) op te kunnen nemen, is een microfoon in de omgeving van de bron nodig. Toch is de behuizing van een buitencamera altijd zodanig ontworpen dat deze de camera tegen regen en wind beschermt. Om het geluid bij de microfoon in de camera te laten komen, zal er een gat in de behuizing moeten zitten, waardoor de bescherming tegen regen weer in gevaar komt. Bovendien kan vocht ervoor zorgen dat een groot deel van het volume gedempt wordt.

2. Locatie van de microfoon

Ook is het van belang dat de microfoon zo dicht mogelijk bij de bron van het geluid komt te zitten. Daarom zie je bij televisie interviews altijd de microfoon dicht bij de mond. Ook zie je vaak een schuimblok om de microfoon, dit is om de wind zo min mogelijk effect op het opgenomen gesprek te laten zijn.  Echter, de camera waar de microfoon vaak zit ingebouwd, zit niet naast de bron, die word vaak hoog geplaatst voor overzicht, want je kan niet altijd voorspellen waar iets gebeurd. Ook zit de camera daardoor vaak hoger, waardoor wind een grotere factor gaat spelen.

Doordat het geluid van de wind gemaakt word bij het gat in de behuizing, en de bron zeker meter ver weg kan zijn, is de kans dus groot dat de opgenomen audio achteraf niet te verstaan is. Het alternatief is een aparte microfoon, maar die moet dan weer extra bekabeld worden en is daardoor altijd prijzig, ondanks dat de microfoon zelf vaak niet veel kost.

Ons advies

Ons advies in geschillen met anderen en is vaak wel beeld opnemen, en het non-verbale gedrag aan de juiste instanties laten zien, met eventuele opname van een telefoon die op dictafoon staat. Deze is dan dichter bij de bron en doordat deze in je hand of zak zit is de kans op windgeruis ook minder. Ook kun je dan aangeven dat de situatie zo beangstigend is, dat u op dat moment besloot om het op te nemen, als u camera’s met audio ophangt is er kans dat er door de tegenpartij bezwaar wordt gemaakt op uitlokking en dat u bewust de confrontatie op zocht.

De oplossing die wij bieden

Wij hebben een camerasysteem welke draadloos is, waardoor u geen permanente bekabeling hoeft aan te leggen.  De camera’s laadt u op via een usb kabel. Wij raden wel aan dat de camera zo hoog komt te hangen dat alleen u deze kunt weghalen om op te laden (bijvoorbeeld via een raam bij een bovenverdieping). Dit systeem is op het moment nog niet te huren. Wellicht dat dit in de toekomst beschikbaar komt, maar zover zijn we op het moment nog niet.

 

Heeft u vragen over dergelijke camera beveiliging of andersoortige beveiliging? Naast camera’s leveren wij ook alarmsystemen en mistbeveiliging. Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over de beste beveiliging voor uw situatie. 

Vorige

Volgende

WhatsApp WhatsApp voor meer info