+31 (0)85 - 273 84 86 info@camerabeveiliging.nl
Recorders

Camerabeveiliging beelden zullen vrijwel altijd opgenomen moeten worden om later, bijvoorbeeld na een incident, te kunnen afspelen. Dit opnemen gebeurt bij grote systemen met name d.m.v. een netwerkserver. Deze server kan een speciaal samengestelde pc of een NAS zijn. Meestal zullen de camerabeveiliging beelden bekeken worden d.m.v. een aparte pc die als bedienstation (client) dienstdoet. Zeker bij systemen met meer dan 32 camera’s zal dit op deze manier gaan. De toegepaste camera’s zullen vrijwel altijd IP-camera’s zijn. Deze IP-camera’s worden aangesloten op een netwerk dat bestaat uit netwerkkabels, netwerkswitches en de cameraserver met clients. Uit veiligheidsoverwegingen, maar ook om bestaande computernetwerken niet teveel te belasten, zal voor het camerabeveiliging netwerk een (virtueel) gescheiden netwerk aangelegd worden.

Recorders voor camerabeveiliging

Bij kleinere camerabeveiliging systemen tot ongeveer 16 a 32 camera’s worden beelden meestal op een speciaal daarvoor ontworpen recorder opgenomen. Het voordeel van een recorder is dat dit apparaat speciaal geoptimaliseerd is voor het opnemen van beelden.

HD-TVI, HD-CVI, AHD recorders

Er zijn recorders voor alle bij camerabeveiliging gangbare soorten camera’s. Zo zijn sommigen geschikt voor HD-TVI (High Definition Transport Video Interface) camera’s maar ook voor HD-CVI- (High Definition Composite Video Interface) en AHD (Analogue High Definition) camera’s. Tegenwoordig kunnen veel recorders al deze soorten camerasignalen verwerken. Deze kunnen ook werken met het inmiddels sterk verouderde analoge CVBS signaal (PAL/NTSC) zodat vervanging van oude camerasystemen stapsgewijs kan plaatsvinden. Deze recorders hebben voor elke camera een eigen camera-ingang waarop de camera’s via een coaxkabel of getwiste kabel aangesloten worden. De recorders verwerken HD analoge videosignalen tot digitale data die digitaal opgeslagen worden. Vandaar dat deze recorders voor camerabeveiliging aangeduid worden als DVR (Digitale Video Recorder).

HD-SDI recorders

HD-SDI (High Definition Serial Digital Interface) camera’s worden ook elk met een eigen (coax) kabel op een eigen ingang van de recorder aangesloten. Het bijzondere van HD-SDI is dat het volledige onbewerkte videosignaal aan de recorder wordt aangeboden zonder compressie in de camera. Daardoor wordt HD-SDI toegepast in televisie studio’s maar ook bij veeleisende camerabeveiliging systemen. De recorder moet in staat zijn deze omvangrijke camerasignalen te verwerken. Ook deze recorders worden DVR genoemd.

IP camera recorders

Ook voor IP camera’s zijn er recorders die de netwerksignalen uit de camera’s verwerken. Deze worden aangeduid als NVR (Netwerk Video Recorder). De camerasignalen bereiken de NVR via een netwerk met netwerkswitches. Veel NVR’s hebben tegenwoordig een netwerkswitch ingebouwd. Deze NVR’s hebben dan net als bij de DVR’s voor elke camera een (RJ45) ingang. Bij deze NVR’s wordt dan ook de voeding naar de camera via dezelfde kabel verzorgd (PoE = Power Over Ethernet).

Hybride DVR recorders

DVR’s bieden vaak de mogelijkheid om voor een deel van de camera’s IP camera’s te gebruiken die via een netwerk met de recorder worden verbonden. Recorders die een mix van camera’s aankunnen heten hybride DVR’s. Doordat DVR’s steeds meer eigenschappen van NVR’s overnemen vervaagt het onderscheid tussen NVR en DVR. Zo kunnen voor camerabeveiliging binnen één systeem meerdere technieken toegepast worden. Daardoor ontstaat er voor een echte camerabeveiliging vakman veel flexibiliteit en kan echt maatwerk geleverd worden.

Bekijk camerabeelden overal ter wereld

Voor zowel NVR’s als DVR’s geldt dat deze vrijwel altijd met een netwerk en dus meestal ook met het internet verbonden zal zijn. Daardoor kunnen de camerabeveiliging beelden overal op de wereld opgeroepen worden. Dit is wel onafhankelijk of er IP camera’s of HD analoge of HD-SDI camera’s gebruikt worden. De recorder, of bij grote systemen het Video Management Systeem (VMS), vormt de poort naar het internet, niet de camera. De veelgehoorde opmerking; “ik heb IP camera’s nodig want ik wil de beelden op mijn telefoon kunnen zien” is dus een misverstand.

Iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Wij weten als geen ander: beveiliging is maatwerk. Neem daarom gerust contact met ons op, dan kijken wij met u naar de meest effectieve beveiliging voor uw situatie. Wij denken graag met u mee voor een passend beveiligingsplan.

Vrijblijvend advies ontvangen?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

T. +31 (0)85 – 760 42 47
M. +31 (0)6 – 525 760 69
E. advies@camerabeveiliging.nl

 

WhatsApp WhatsApp voor meer info