Er is niets zo veranderlijk als het weer, maar als het aankomt op uw camera beveiliging, kunt u zich wel overal op voorbereiden. Zo kunt u uw camera’s ook beschermen tegen bliksem.
In Nederland wil er nog weleens een donkere wolk overtrekken en bliksem komt dan ook zeker een paar keer per jaar voor. Desondanks is de kans erg klein dat de bliksem een object raakt, laat staan uw camera. Maar toch, het zal maar gebeuren. Liever voorkomen dan genezen, toch?
Camera beveiliging die buiten hangt is vaak behoorlijk robuust. De camera’s moeten waterdicht zijn en tegen een stootje kunnen, als het bijvoorbeeld eens een keer echt hard waait.
Bliksemafleiders
Het eerste waar u op moet letten is dat de camera niet geïnstalleerd wordt in de buurt van bliksemafleiders. Deze worden doorgaans op het hoogste punt van een gebouw geplaatst. Het kan zijn dat u uw camera beveiliging ook hoog wilt plaatsen, om overzicht van bovenaf te hebben. Let er dan goed op dat deze niet te dicht bij de bliksemafleiders hangt.
Camera beveiliging op hoogte installeren
Camera beveiliging wordt vaker op hoogte geïnstalleerd. Echter, als u uw camera wilt beschermen tegen de bliksem, dan is het verstandig om deze niet hoger dan nodig te installeren. Bekijk dus goed vanaf welke hoogte u al genoeg zicht heeft op uw terrein en ga niet hoger dan nodig.
Draadloze camera beveiliging
Een draadloze beveiligingscamera heeft een aantal voordelen als het gaat om bliksem. Deze camera’s zijn over het algemeen wat kleiner en daarmee is de kans dat ze geraakt worden door de bliksem dus ook kleiner. Een ander voordeel is dat een draadloze camera de beelden opslaat op een cloud. Een camera die niet draadloos is, slaat de beelden vaak op een DVR of NVR op. Als zo’n camera geraakt wordt door de bliksem kan dit invloed hebben op de DVR of NVR. Een laatste voordeel van een draadloze camera: over het algemeen zijn deze camera’s wat goedkoper, dus mocht de camera beschadigd raken door slecht weer of bliksem, dan zijn de kosten om te vervangen ook lager.